Contacta     |     Barcelona    |     Madrid

MÀSTER 360 EN RÀDIO I TELEVISIÓ

Vols dominar les tècniques per comunicar en ràdio i televisió formant-te amb professionals de primera línia del món de la comunicació?
infografia masterOK

Benvingut al Màster 360 en Ràdio i Televisió, la nova oferta formativa de Radiofònics que neix amb l’objectiu de formar comunicadors amb una visió integral del món de la comunicació.

En un context informatiu dominat per la immediatesa, el canvi constant i la necessitat de gestionar grans volums d’informació, la figura del periodista pren més rellevància que mai, destacant el seu rol de comunicador capaç de transmetre la informació de forma eficient en diferents canals i formats. En aquest escenari, la formació pràctica i el desenvolupament d’habilitats comunicatives esdevenen claus per exercir com a professional del sector.

El Màster 360 en Ràdio i Televisió és el màster professional de Radiofònics que sorgeix per donar resposta a les necessitats formatives del professionals d’avui dia, així com a la demanda creixent dels alumnes que durant 10 anys s’han format en cursos específics de ràdio i televisió a Radiofònics.

El curs esdevé una formació eminentment pràctica on, durant nou mesos, estaràs acompanyat per professionals en actiu del món de la comunicació que t’ensenyaran tècniques i eines per desenvolupar-te professionalment com a periodista i et guiaran per treure el comunicador que portes dins.

 

Amb un assessorament personalitzat, treballaràs en grups reduïts de només quinze alumnes per curs  i coneixeràs els detalls de la professió del periodista de ràdio i televisió, al temps que desenvoluparàs els recursos per fer front a diferents situacions que formen part del dia a dia d’aquest ofici.

A més, amb l’objectiu de donar sortida professional al món laboral, el Màster 360 en Ràdio i Televisió et donarà l’oportunitat de realitzar 300 hores de pràctiques en diferents mitjans de comunicació on podràs posar en pràctica tot allò après durant el curs. Aquestes pràctiques estaran garantides per als alumnes del Màster.

No ho dubtis i passa a formar part d’aquesta promoció del Màster 360 en Ràdio i Televisió!

Si vols optar a una plaça i entrar al procés de selecció, contacta’ns a master@radiofonics.cat. Envia’ns el teu CV i et convocarem a una prova d’accés*
* Els alumnes que han fet prèviament un curs a Radiofònics queden exempts de realitzar la prova d’accés.

Objectius

El Màster 360 en Ràdio i Televisió té com a objectiu formar comunicadors excel·lents capaços de dur a terme la professió de periodistes mitjançant el desenvolupament de les seves capacitats comunicatives i l’adquisició de les eines i recursos tècnics necessaris.

  • Conèixer les rutines periodístiques de la ràdio i la televisió, així com les diferents fases del procés de producció d’una redacció informativa de ràdio i televisió.
  • Comprendre i dominar els registres i tractaments propis de ràdio i televisió i adquirir tècniques i recursos per elaborar peces informatives d’actualitat.
  • Desenvolupar i practicar les habilitats comunicatives i competències bàsiques necessàries per treballar en el món de la ràdio i/o la televisió.
  • Aprendre a donar resposta amb rigor a les diferents situacions comunicatives a les que s’enfronten els professionals dels mitjans.
  • Treballar els recursos comunicatius propis, tot impulsant la marca personal i imatge professional per diferenciar-te en un entorn cada cop més competitiu.
  • Facilitar l’accés al món laboral mitjançant la realització de 300 hores de pràctiques garantides en mitjans de comunicació.
IMG_1962

Pla d'estudis

Mòdul 1
Tècniques i recursos del llenguatge radiofònic
· Els elements del llenguatge radiofònic. Criteris periodístics. 
· Tècniques de locució: entonació, to i ritme.
· La redacció radiofònica. La gestió del temps en ràdio.
· La veu. Entrenament vocal. El silenci. 
· Gestió i interpretació del teletip d’última hora.
· Lectura de textos radiofònics en diferents formats.
· Construcció del discurs a partir d'ítems.
· Improvisació.
Mòdul 2
Tècniques i recursos del llenguatge televisiu
· Els elements del llenguatge televisiu. Les fonts d’informació.
· Les claus de la redacció televisiva.
· Lectura de teleprompter.
· La imatge com a element discursiu.
· Actitud, disposició i projecció davant de càmera.  
· Memorització, improvisació i gestió d’imprevistos.
· Interacció amb el chroma: videowall, grafismes...
Mòdul 3
Reporterisme
· L’stand up.
· L’equip ENG.
· La figura del corresponsal.
· Connexions en directe.
· L’elaboració del reportatge.
Mòdul 4
L’entreteniment
· Realització de programes en format magazine.
· El guió.
· La secció.
· Interacció amb l’equip i interacció amb l’oient.
· L’anàlisi dels diferents formats d’entreteniment.
· Creació d’un espai d’entreteniment basat en l’actualitat.
· L’humor: esquetx, monòleg i creació de personatges.
· El concurs.
Mòdul 5
Programes i gèneres informatius en ràdio i televisió
· La notícia.
· La crònica.
· El reportatge.
· L’entrevista.
· La tertúlia.
· El debat.
· L’especial informatiu.
· Transmissió de directes.
· Connexió amb l’exterior.
· El Consell de redacció.
· Creació de l’escaleta i altres elements necessaris.
Mòdul 6
Control de realització, muntatge i edició
· El muntatge.
· Els rols de control de realització.
· Els fluxes de comunicació entre realització i plató.
· La comunicació amb el tècnic de so.
· El podcast de ràdio.
Mòdul 7
Producció en ràdio i televisió
· La producció televisiva. 
· La producció radiofònica.
· Etapes: planificació i estratègies.
· Agenda.
· Gestió de convidats VIP, anònims i d’actualitat.
Mòdul 8
La figura i el rol del conductor
· Imatge professional, marca personal i estil comunicatiu.
· Tècniques per captar l’atenció de l’oient de ràdio.
· Com liderar un programa de ràdio.
· Com atraure l’espectador de televisió.
· Visionat i seguiment.
· Les xarxes socials com a eina comunicativa.
· Com afrontar un càsting de televisió i una prova de selecció de ràdio.
Mòdul 9
Treball Final de Màster
Mòdul 10
300 hores de pràctiques professionals en ràdio o televisió


Equip Docent

Professorat format per periodistes de primera línia amb una llarga trajectòria en ràdio i televisió
baste

Jordi Basté

Director i presentador del programa “El món a RAC1” des del 2007. El 2004, després de 22 anys a Catalunya Ràdio, va fitxar per RAC1 per ser-ne el Cap d’Esports i presentar el programa “Tu diràs”. A televisió, presenta el programa “No pot ser!” de TV3 i també va presentar el “Gol a gol” del Canal 33. Ha rebut dos Ondas: un com a reconeixement a la seva trajectòria professional i l’altre com a millor presentador de ràdio. També ha publicat articles a La Vanguardia, El 9, l’Avui, Mundo Deportivo i L’Esportiu. Va començar a Ràdio Joventut.

nierga

Gemma Nierga

Presentadora del programa “Els meus pares” de TV3, va treballar a la Cadena SER durant 20 anys, del 1987 al 2017. Va crear-hi el programa “Parlar per parlar”, a les emissores de SER Catalunya, i després va presentar “Hablar por hablar”, que li va valer el Premi Ondas. També va presentar “La ventana”, amb un altre Ondas, i “Hoy por hoy” juntament amb Pepa Bueno. També ha presentat “La Marató de TV3” i ha treballat a Televisió Espanyola. Va començar a Cadena 13 i, abans, a Ràdio Vilassar de Dalt i a Calella Televisió.

melero

Helena Garcia Melero

Presentadora del programa “Tot es mou” de TV3, on hi va començar a treballar el 1992. Va presentar el Telenotícies entre el 1992 i el 2004 i després va a passar a copresentar “Els matins” amb Josep Cuní. També ha presentat “Els matins” amb Ariadna Oltra, primer, i amb Lídia Heredia, després. També ha presentat “La Marató de TV3”, “Divendres” i “Hora Q”. Va ser directora de comunicació d’El Periódico de Catalunya i va presentar el programa radiofònic d'entrevistes “Taula reservada”, primer a Ràdio Estel i després a Ràdio Barcelona de la Cadena SER.

jofre

Jofre Llombart

Sotsdirector de RAC1 i RAC105, abans va ser durant 8 anys sotsdirector d’"El món a RAC1" amb Jordi Basté. Anteriorment havia estat 12 anys a Catalunya Ràdio, on va ser coordinador d’"El matí de Catalunya Ràdio", coordinador d’Informatius i també corresponsal a Madrid. Els seus inicis a la ràdio van ser a Ràdio Sant Cugat.

oltra

Ariadna Oltra

Conductora del "TN matí" de TV3, on també ha presentat diversos especials informatius i també "Els matins": primer juntament amb Josep Cuní i després amb Helena Garcia Melero. També ha presentat "La Marató de TV3", el programa ".Cat" i ha format part de l’equip de conducció del 3/24. Va començar a treballar a Localia, a Ona Catalana i a Canal SET.

rosel

Laura Rosel

Presenta el "Catalunya nit" de Catalunya Ràdio juntament amb Kílian Sebrià. Abans havia presentat el FAQS, a TV3, i el programa "8 al dia" de 8tv amb Jordi Armenteras. Anteriorment, havia estat 10 anys a RAC1, on va ser editora de l’informatiu "14/15" i va presentar l’estiu del 2015 el programa "Via Lliure". Va començar a Ràdio Sabadell.

escapa

Roger Escapa

Director i presentador del programa “El suplement” de Catalunya Ràdio, on hi va arribar el 2014 per fer una secció a “El suplement d’estiu” que presentava Ricard Ustrell. Posteriorment, va ser la segona veu de Mònica Terribas a “El matí de Catalunya Ràdio”. Abans havia treballat a Barcelona Televisió i havia començat a Matadepera Ràdio i a Ràdio Sabadell.

Direcció i coordinació

albert2

Albert Benet

Direcció

Fundador de Radiofònics, projecte que va néixer el 2009 amb un objectiu molt clar: formar comunicadors de manera 100% pràctica. Treballa a Catalunya Ràdio des del 2001, a la redacció d’Esports. Ha conduït transmissions esportives i ha presentat el programa “Tot gira migdia”. Abans va passar per Ràdio Gràcia, Onda Rambla, Barcelona Televisió, Ràdio Barcelona i RAC1.

david

David Balaguer

Coordinació tècnica

Sotsdirector de Radiofònics, col·labora a RAC1 i al canal Esport3. Ha treballat a Ràdio Barcelona, a "El món a RAC1" i als programes de TV3 "El Club" i "Divendres". Ha presentat el "Hat-trick Espanyol" i ha col·laborat en diferents programes de Catalunya Ràdio.

Cris2

Cristina Febrer

Coordinació acadèmica

Professora de comunicació d’impacte i formació de portaveus a la Universitat Oberta de Catalunya,  Universitat de Barcelona i a diferents escoles privades. Com a coach experta en comunicació, també assumeix la docència de marca personal i comunicació efectiva del Màster 360 en Ràdio i Televisió.  Col·labora a diferents mitjans de comunicació.

Fitxa tècnica

Hores: 186 hores de formació presencial  + plataforma online de seguiment.

Calendari: del 22 d’octubre de 2019 al 18 de juny de 2020.

Horari: 2 grups (matí i tarda).

Horari matí: dimarts i dijous de 10 a 13 h

Horari tarda: dimarts i dijous de 17:30 a 20:30h

Docents:

  • Matí: Jofre Llombart, Laura Rosel, Helena Garcia Melero i Roger Escapa.
  • Tarda: Jordi Basté, Gemma Nierga i Ariadna Oltra.

Direcció: Albert Benet

Coordinació tècnica: David Balaguer

Preu: 5.275 euros

Lloc: Carretera de Collblanc 67, Hospitalet del Llobregat, Barcelona.
(Edifici Torre Barrina)

Contacta'ns

Si vols sol·licitar plaça i optar al procés de selecció, posa't en contacte amb nosaltres!