Contacta     |     Barcelona    |     Madrid

MÀSTER 360 EN RÀDIO I TELEVISIÓ

Vols dominar les tècniques per comunicar en ràdio i televisió formant-te amb professionals de primera línia del món de la comunicació?
Infografia master

Benvingut/da al Màster 360 en Ràdio i Televisió, la proposta formativa de Radiofònics que té l’objectiu de formar comunicadors amb una visió integral del món de la comunicació.

El Màster 360 en Ràdio i Televisió sorgeix per donar resposta a les necessitats del professional d’avui dia, així com a la demanda creixent dels alumnes que durant més de 10 anys s’han format en cursos de ràdio i televisió a Radiofònics, l’escola de periodisme pràctic.

El curs esdevé una formació eminentment pràctica on, durant nou mesos, estaràs acompanyat per professionals en actiu del món de la comunicació: Helena Garcia Melero, Kílian Sebrià, Maria Xinxó, Bernat Soler, Ariadna Oltra Martí, Jofre Llombart, Cristina Puig i Joan Maria Morros. Tots ells t’ensenyaran tècniques i eines per desenvolupar-te professionalment i et guiaran per treure el comunicador que portes dins. 

I és que, en un context informatiu dominat per la immediatesa, el canvi constant i la necessitat de gestionar grans volums d’informació, la figura del comunicador pren més rellevància que mai; destacant el seu rol clau com a professional capaç de transmetre la informació de forma eficient en diferents canals i formats. En aquest escenari, la formació pràctica i el desenvolupament d’habilitats comunicatives esdevenen claus. 

Així, el Màster 360 en Ràdio i Televisió destaca per oferir un assessorament personalitzat, ja que treballem amb grups reduïts de només setze alumnes. A més, gràcies a l'experiència i professionalitat dels docents, coneixeràs els detalls de la professió del comunicador de ràdio i televisió, al mateix temps que desenvoluparàs els recursos per fer front a diferents situacions que formen part del dia a dia d’aquest ofici.

Amb l’objectiu de facilitar-te l'accés al món laboral, el Màster 360 en Ràdio i Televisió et donarà l’oportunitat de realitzar 300 hores de pràctiques, ja que tenim convenis amb diferents mitjans de comunicació, on podràs posar en pràctica tot allò que has après durant el curs.

Si vols optar a una plaça i entrar al procés de selecció per a la tercera edició (octubre de 2021), contacta’ns a master@radiofonics.cat. Envia’ns el teu CV i et convocarem a una prova d’accés.*

*Els alumnes que han fet prèviament un curs a Radiofònics queden exempts de realitzar la prova.

Objectius

El Màster 360 en Ràdio i Televisió té com a objectiu formar comunicadors excel·lents capaços de dur a terme la professió periodística mitjançant el desenvolupament de les seves capacitats comunicatives i l’adquisició de les eines i recursos tècnics necessaris.

  • Conèixer les rutines periodístiques de la ràdio i la televisió, així com les diferents fases del procés de producció d’una redacció informativa de ràdio i televisió.
  • Comprendre i dominar els registres i tractaments propis de ràdio i televisió i adquirir tècniques i recursos per elaborar peces informatives d’actualitat.
  • Desenvolupar i practicar les habilitats comunicatives i competències bàsiques necessàries per treballar en el món de la ràdio i/o la televisió.
  • Aprendre a donar resposta amb rigor a les diferents situacions comunicatives a les quals s’enfronten els professionals dels mitjans.
  • Treballar els recursos comunicatius propis, tot impulsant la marca personal i imatge professional per diferenciar-te en un entorn cada cop més competitiu.
  • Facilitar l’accés al món laboral mitjançant la realització de 300 hores de pràctiques garantides en mitjans de comunicació.
8B2A0197

Pla d'estudis

Mòdul 1
Tècniques i recursos del llenguatge radiofònic
· Els elements del llenguatge radiofònic.
· Tècniques de locució.
· La redacció radiofònica.
· Gestió de l’última hora.
· Improvisació.
Mòdul 2
Tècniques i recursos del llenguatge televisiu
· Els elements del llenguatge televisiu.
· Les claus de la redacció televisiva.
· Lectura de teleprompter.
· Actitud, disposició i projecció davant de càmera.  
· Interacció amb el croma: videowall, grafismes...
Mòdul 3
Reporterisme
· L’stand up.
· L’equip ENG.
· Connexions en directe.
· El reportatge televisiu.
Mòdul 4
L’entreteniment
· Realització de programes en format magazín.
· El guió.
· La secció.
· Creació d’un espai d’entreteniment basat en l’actualitat.
· L’humor: esquetx, monòleg i creació de personatges.
Mòdul 5
Programes i gèneres informatius en ràdio i televisió
· La notícia.
· La crònica.
· El reportatge.
· L’entrevista.
· La tertúlia.
· El debat.
· L’especial informatiu.
· Transmissió de directes.
· El Consell de redacció.
Mòdul 6
Control de realització, muntatge i edició
· El muntatge.
· Els rols de control de realització.
· Els fluxes de comunicació entre realització i plató.
· El podcast de ràdio.
Mòdul 7
Producció en ràdio i televisió
· La producció televisiva. 
· La producció radiofònica.
· Agenda.
· Gestió de convidats VIP, anònims i d’actualitat.
Mòdul 8
La figura i el rol del conductor
· Imatge professional, marca personal i estil comunicatiu.
· Tècniques per captar l’atenció de l’oient de ràdio.
· Com liderar un programa de ràdio.
· Com atraure l’espectador de televisió.
· Visionat i seguiment.
· Estratègies per afrontar un càsting de televisió i una prova de selecció de ràdio.
Mòdul 9
El periodista digital
· MOJO (mobile journalism).
· Mitjans digitals i nous formats de consum.
· Gestió de xarxes.
Mòdul 10
Treball Final de Màster


Mòdul 11
300 hores de pràctiques professionals en ràdio o televisió


Equip docent

Professorat format per periodistes de primera línia amb una llarga trajectòria en ràdio i televisió
melero

Helena Garcia Melero

Presentadora del programa “Tot es mou” de TV3, on hi va començar a treballar el 1992. Va presentar el Telenotícies entre el 1992 i el 2004 i després va passar a copresentar “Els matins” amb Josep Cuní. També ha presentat “Els matins” amb Ariadna Oltra, primer, i amb Lídia Heredia, després. També ha presentat “La Marató de TV3”, “Divendres” i “Hora Q”. Va ser directora de comunicació d’El Periódico de Catalunya i va presentar el programa radiofònic d'entrevistes “Taula reservada”, primer a Ràdio Estel i després a Ràdio Barcelona de la Cadena SER.

kilian

Kílian Sebrià

Director i presentador del programa “Catalunya nit” de Catalunya Ràdio des del 2002. Anteriorment havia estat editor de l’Informatiu del migdia, Cap de la secció de Política, així com director i presentador durant 11 temporades del programa “Sense Fronteres”. També va presentar la programació especial dels Jocs Olímpics de Barcelona, va ser locutor fundador de Catalunya Informació i corresponsal als Estats Units.

xinxu

Maria Xinxó

Periodista de RAC1 des del 2008, on és sotseditora d’“Islàndia” i presenta el programa puntualment, substituint Albert Om. Abans, havia format part de l’equip d’Informatius de l’emissora, on es va especialitzar en Salut i temes socials. Una especialització que va seguir a “8 al dia” de 8tv amb Josep Cuní. Va començar a mitjans locals com Canal Català Vallès, Ràdio Sabadell o Televisió de Sant Cugat.

bernat

Bernat Soler

Narrador dels partits del Barça a “LaTdT” de Catalunya Ràdio, també ha estat Cap d’Esports de TV3 i narrador i presentador de la cadena. Abans, havia dirigit i presentat el programa “Els millors anys de la nostra vida”, a Catalunya Ràdio. Va començar la seva carrera periodística a Ràdio Barcelona, on va presentar “La Graderia”.

oltra

Ariadna Oltra Martí

Conductora del "TN matí" de TV3, on també ha presentat diversos especials informatius i "Els matins": primer juntament amb Josep Cuní i després amb Helena Garcia Melero. També ha presentat "La Marató de TV3", el programa ".Cat" i ha format part de l’equip de conducció del 3/24. Va començar a treballar a Localia, a Ona Catalana i a Canal SET.

jofre

Jofre Llombart

Secretari general de Difusió de la Generalitat de Catalunya. Des del 2019 i fins aquest estiu ha sigut sotsdirector de RAC1 i RAC105. També va ser la mà dreta de Jordi Basté a "El món a RAC1" durant 8 anys. Abans havia treballat, entre altres mitjans, a Catalunya Ràdio i a l’Agència Catalana de Notícies.

cristina puig

Cristina Puig

Presentadora del programa “FAQS” de TV3 des del 2019. A la mateixa cadena va formar part del programa “El club”, presentat per Albert Om. També ha treballat a Ràdio 4, Cadena SER, Cadena COPE, RAC1, Catalunya Ràdio i Televisió Espanyola, on va presentar els programes “59 segons” i “El debat de La 1”.

morros

Joan Maria Morros

Cap d’Informatius de RAC1 des del 2008. Abans, també ha estat periodista especialitzat en economia (2000-2004) i guionista d’”El món a RAC1” (2004-2008). Des del desembre de 2019 és degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, d’on en va ser vicedegà (2017-2019). Va començar en mitjans de comunicació locals: Anoia Ràdio-Cadena 13 (1987-1993) i Televisió Igualada (1993- 2000).

Direcció i coordinació

albert2

Albert Benet

Direcció

Fundador de Radiofònics, projecte que va néixer el 2009 amb un objectiu molt clar: formar comunicadors de manera 100% pràctica. Treballa a Catalunya Ràdio des del 2001, a la redacció d’Esports. Ha conduït transmissions esportives i ha presentat el programa “Tot gira migdia”. Abans va passar per Ràdio Gràcia, Onda Rambla, Barcelona Televisió, Ràdio Barcelona i RAC1.

david

David Balaguer

Coordinació

Sotsdirector de Radiofònics, col·labora a RAC1 i al canal Esport3. Ha treballat a Ràdio Barcelona, a "El món a RAC1" i als programes de TV3 "El Club" i "Divendres". Ha presentat el "Hat-trick Espanyol" i ha col·laborat en diferents programes de Catalunya Ràdio.

Fitxa tècnica

Hores: Formació presencial + plataforma online de seguiment

Calendari pròxima edició: del 19 d’octubre de 2021 al 30 de juny de 2022

Horari: 2 grups (matí i tarda)

  • Matí: dimarts i dijous de 10 a 13 h
  • Tarda: dimarts i dijous de 17:30 a 20:30 h

Docents:

Direcció: Albert Benet

Coordinació: David Balaguer

Tutor TFM grup matí: Agustí Esteve (director general d’El Terrat)

Tutor TFM grup tarda: Jofre Llombart (sotsdirector de RAC1)

Preu: 5.275 euros (pagament fraccionat en mensualitats)

Lloc: Carretera de Collblanc 67, Hospitalet del Llobregat, Barcelona (Edifici Torre Barrina)

logo mail

Contacta'ns

Si vols sol·licitar plaça i optar al procés de selecció, posa't en contacte amb nosaltres!