MÀSTER 360 EN RÀDIO I TELEVISIÓ

Vols dominar les tècniques per comunicar en ràdio i televisió formant-te amb professionals de primera línia del món de la comunicació?
Infografia master

Benvingut/da al Màster 360 en Ràdio i Televisió, la proposta formativa de Radiofònics que té l’objectiu de formar comunicadors amb una visió integral del món de la comunicació.

El Màster 360 en Ràdio i Televisió sorgeix per donar resposta a les necessitats del professional d’avui dia, així com a la demanda creixent dels alumnes que durant més de 10 anys s’han format en cursos de ràdio i televisió a Radiofònics, l’escola de periodisme pràctic.

El curs esdevé una formació eminentment pràctica on, durant nou mesos, estaràs acompanyat per professionals en actiu del món de la comunicació: Helena Garcia Melero, Òscar Fernández, Cristina Riba, Jofre Llombart, Cristina Puig, Frank Blanco, Ariadna Oltra Martí i Joan Maria Morros. Tots ells t’ensenyaran tècniques i eines per desenvolupar-te professionalment i et guiaran per treure el comunicador que portes dins. 

I és que, en un context informatiu dominat per la immediatesa, el canvi constant i la necessitat de gestionar grans volums d’informació, la figura del comunicador pren més rellevància que mai; destacant el seu rol clau com a professional capaç de transmetre la informació de forma eficient en diferents canals i formats. En aquest escenari, la formació pràctica i el desenvolupament d’habilitats comunicatives esdevenen claus. 

Així, el Màster 360 en Ràdio i Televisió destaca per oferir un assessorament personalitzat, ja que treballem amb grups reduïts de només setze alumnes. A més, gràcies a l'experiència i professionalitat dels docents, coneixeràs els detalls de la professió del comunicador de ràdio i televisió, al mateix temps que desenvoluparàs els recursos per fer front a diferents situacions que formen part del dia a dia d’aquest ofici.

Amb l’objectiu de facilitar-te l'accés al món laboral, el Màster 360 en Ràdio i Televisió et donarà l’oportunitat de realitzar 300 hores de pràctiques, ja que tenim convenis amb diferents mitjans de comunicació, on podràs posar en pràctica tot allò que has après durant el curs.

Si vols optar a una plaça i entrar al procés de selecció per a la quarta edició (octubre de 2022), contacta’ns a master@radiofonics.cat. Envia’ns el teu CV i et convocarem a una prova d’accés.*

*Els alumnes que han fet prèviament un curs a Radiofònics queden exempts de realitzar la prova.

Objectius

El Màster 360 en Ràdio i Televisió té com a objectiu formar comunicadors excel·lents capaços de dur a terme la professió periodística mitjançant el desenvolupament de les seves capacitats comunicatives i l’adquisició de les eines i recursos tècnics necessaris.

  • Conèixer les rutines periodístiques de la ràdio i la televisió, així com les diferents fases del procés de producció d’una redacció informativa de ràdio i televisió.
  • Comprendre i dominar els registres i tractaments propis de ràdio i televisió i adquirir tècniques i recursos per elaborar peces informatives d’actualitat.
  • Desenvolupar i practicar les habilitats comunicatives i competències bàsiques necessàries per treballar en el món de la ràdio i/o la televisió.
  • Aprendre a donar resposta amb rigor a les diferents situacions comunicatives a les quals s’enfronten els professionals dels mitjans.
  • Treballar els recursos comunicatius propis, tot impulsant la marca personal i imatge professional per diferenciar-te en un entorn cada cop més competitiu.
  • Facilitar l’accés al món laboral mitjançant la realització de 300 hores de pràctiques garantides en mitjans de comunicació.
Radiofònics20042228
_D4A5853

Pla d'estudis

Mòdul 1

Tècniques i recursos del llenguatge radiofònic

· Els elements del llenguatge radiofònic.
· Tècniques de locució.
· La redacció radiofònica.
· Gestió de l’última hora.
· Improvisació.

Mòdul 2

Tècniques i recursos del llenguatge televisiu

· Els elements del llenguatge televisiu.
· Les claus de la redacció televisiva.
· Lectura de teleprompter.
· Actitud, disposició i projecció davant de càmera.  
· Interacció amb el croma.

Mòdul 3

Reporterisme

· L’stand up.
· L’equip ENG.
· Connexions en directe.
· El reportatge televisiu.

Mòdul 4

L’entreteniment

· Realització de programes en format magazín.
· El guió.
· La secció.
· Creació d’un espai d’entreteniment basat en l’actualitat.
· L’humor: esquetx, monòleg i creació de personatges.

Mòdul 5

Programes i gèneres informatius en ràdio i televisió

· La notícia.
· La crònica.
· El reportatge.
· L’entrevista.
· La tertúlia i el debat.
· L’especial informatiu.
· Transmissió de directes.
· El Consell de redacció.

Mòdul 6

Control de realització, muntatge i edició

· El muntatge.
· Els rols de control de realització.
· Els fluxes de comunicació entre realització i plató.
· El podcast de ràdio.

Mòdul 7

Producció en ràdio i televisió

· La producció televisiva. 
· La producció radiofònica.
· Agenda.
· Gestió de convidats VIP, anònims i d’actualitat.

Mòdul 8

La figura i el rol del conductor

· Imatge professional, marca personal i estil comunicatiu.
· Tècniques per captar l’atenció de l’oient de ràdio.
· Com liderar un programa de ràdio.
· Com atraure l’espectador de televisió.
· Visionat i seguiment.
· Estratègies per afrontar un càsting de televisió i una prova de selecció de ràdio.

Mòdul 9

El periodista digital

· MOJO (mobile journalism).
· Mitjans digitals i nous formats de consum.
· Gestió de xarxes.

Mòdul 10

Treball Final de Màster

 

 

Mòdul 11

300 hores de pràctiques professionals en ràdio o televisió

Equip docent

Docència a càrrec de comunicadors de primera línia amb una llarga trajectòria en ràdio i televisió
melero

Helena Garcia Melero

Presentadora del programa "Tot es mou" de TV3, on hi va començar a treballar el 1992. Va presentar el Telenotícies entre el 1992 i el 2004 i després va passar a copresentar "Els matins" amb Josep Cuní. També ha presentat "Els matins" amb Ariadna Oltra, primer, i amb Lídia Heredia, després.

PERFIL_OSCAR FERNANDEZ

Òscar Fernández

Presentador de “La tarda de Catalunya Ràdio”, juntament amb Elisenda Carod. Abans, va dirigir i presentar el “Catalunya Migdia”, també a Catalunya Ràdio. Va entrar a l’emissora el 1996, al departament d'Esports, on en va ser sotscap i editor de programes com el “Tot gira” i “La Jornada”.

PERFIL_CRISTINA RIBA MASTER

Cristina Riba

Conductora del "TN cap de setmana" de TV3. També ha estat conductora i cap d’edició del Canal 3/24, així com redactora de la secció d’Internacional dels Serveis Informatius de TV3. Ha estat corresponsal a Nova York i ha treballat a la cadena de televisió nord-americana NY1 News / NY1 Noticias. Anteriorment, havia treballat als Informatius i a diversos programes de RAC1.

PERFIL_FRANK BLANCO (1)

Frank Blanco

Director i presentador del programa “El Circ” de 8TV. Durant 6 anys va estar al capdavant del programa de sobretaula “Zapeando” de La Sexta, cadena on també va presentar “Caiga quien caiga” el 2008. Abans, a la ràdio, va dirigir “Anda ya” a Los 40 Principales, on va aconseguir el rècord d’audiència d’un “morning show” a tot l’Estat.

oltra

Ariadna Oltra Martí

Conductora del "TN matí" de TV3, on també ha presentat diversos especials informatius i també "Els matins": primer juntament amb Josep Cuní i després amb Helena Garcia Melero.

jofre

Jofre Llombart

Secretari general de Difusió de la Generalitat de Catalunya. Des del 2019 i fins aquest estiu ha sigut sotsdirector de RAC1 i RAC105. També va ser la mà dreta de Jordi Basté a "El món a RAC1" durant 8 anys. Abans havia treballat, entre altres mitjans, a Catalunya Ràdio i a l’Agència Catalana de Notícies.

cristina puig

Cristina Puig

Presentadora del programa “FAQS” de TV3 des del 2019. A la mateixa cadena va formar part del programa “El club”, presentat per Albert Om. També ha treballat a Ràdio 4, Cadena SER, Cadena COPE, RAC1, Catalunya Ràdio i Televisió Espanyola, on va presentar els programes “59 segons” i “El debat de La 1”.

morros

Joan Maria Morros

Cap d’Informatius de RAC1 des del 2008. Abans, també ha estat periodista especialitzat en economia (2000-2004) i guionista d’”El món a RAC1” (2004-2008). Des del desembre de 2019 és degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, d’on en va ser vicedegà (2017-2019).

Direcció i coordinació

albert2

Albert Benet

Direcció

Fundador de Radiofònics, projecte que va néixer el 2009 amb un objectiu molt clar: formar comunicadors de manera 100% pràctica. Treballa a Catalunya Ràdio des del 2001, a la redacció d’Esports. Ha conduït transmissions esportives i ha presentat el programa “Tot gira migdia”. Abans va passar per Ràdio Gràcia, Onda Rambla, Barcelona Televisió, Ràdio Barcelona i RAC1.

PERFIL_SERGI CABALLERO

Sergi Caballero

Coordinació

Editor i presentador d’"Hora 14", l’informatiu del migdia de SER Catalunya. Abans va dirigir "El Balcó", a la mateixa emissora. Fa 20 anys que està vinculat al món de la ràdio, però també ha desenvolupat part de la seva carrera a la televisió. Actualment també exerceix com a columnista a Nació Digital.

Classes Especialitzades

Formació-training, portada a terme per professionals convidats: guionistes, productors, consultors de marca personal, entre altres.

Jordi Basté, director i presentador d"'El món a RAC1", el programa líder de la ràdio a Catalunya.

Jair Domínguez, col·laborador del programa "Està Passant" de TV3 i presentador de "El búnquer" de Catalunya Ràdio.

Anna Punsí, directora de continguts de True Crime Factory (Crims de TV3 i Catalunya Ràdio). Abans va treballar durant 21 anys a SER Catalunya.

Peyu, humorista i director de la productora "El Corral" (Bricoheroes). Presenta "El búnquer" de Catalunya Ràdio.

Andrea Vilallonga, speaker motivacional i experta en imatge i comunicació.

Patrick Urbano, director i guionista de projectes audiovisuals, tant televisius com digitals, i creador de nous formats a Mediapro Studio (Grupo Mediapro).

Cristina Solias, redactora del programa “Planta Baixa” de TV3, ha publicat cròniques de conflictes internacionals a La Vanguardia, El Periódico, el Gara i 5W.

Guillem Cabra, subdirector i productor executiu de La Manchester (Planta Baixa, Quatre Gats, entre altres).

Eduard Pascual, cofundador de Comunicontent, productora de podcasting per a empreses, formador i assessor de comunicació.

Laia Rivero, productora d’El Terrat.

Franki Pereira, productor i coordinador de convidats a “Planta Baixa" de TV3.

Tomàs Fuentes, guionista de El Terrat, en el programa El Foraster, a RAC1, entre altres. També presenta, juntament amb Ignasi Taltavull, el podcast “La Ruina”.

Anna Puigboltas, guionista de ràdio a SER Catalunya.

Emma MartínezCap de Màrqueting de RAC1.

 

_D4A2114
_D4A8626
Anna_Punsí_023
_D4A3750
_D4A9429

Fitxa tècnica

Hores: Formació presencial + plataforma online de seguiment

Calendari pròxima edició: del 18 d’octubre de 2022 al 29 de juny de 2023

Horari: 2 grups (matí i tarda)

  • Matí: dimarts i dijous de 10 a 13 h
  • Tarda: dimarts i dijous de 17:30 a 20:30 h

Docents:

Direcció: Albert Benet

Coordinació: Sergi Caballero

Tutor TFM grup matí: Agustí Esteve (director general d’El Terrat)

Tutor TFM grup tarda: Guillem Sans (director de l'APM?)

Preu: 5.275 euros (pagament fraccionat en mensualitats)

Lloc: Torre Barrina (Carretera de Collblanc 67, Hospitalet del Llobregat. Parc de la Marquesa)

logo mail

Contacta'ns

Si vols sol·licitar plaça i optar al procés de selecció, posa't en contacte amb nosaltres!